Het is een gewone dinsdag. Ik schuif aan tafel bij ons social team dat aan het brainstormen is. “Mag, hoe voel jij je eigenlijk als je een jurk draagt?”. Ik lach. En voor wie mij kent: hard! Mijn team kent mij. En zij weten heel, héél goed, dat ik jurken in de zomer eigenlijk best een ‘ding’ vind. Zodra de zomer zich aandient, komt ‘ie op: mijn struggle met de jurk. En toch… elke vraag verdient een antwoord. Bij deze. Dus.

Heel eerlijk? Ik draag bijna nooit jurkjes als het zomer is.

De ‘ijdele’ reden daarvan is dat mijn scheenbenen worden ontsierd door 2 grote littekens (opgelopen door iets te overmoedige box-jumps tijdens het sporten). De ‘modische’ reden (tja, ik ben toch ook van de mode) is, dat ik een jurk stiekem toch écht het mooiste vind in combinatie met een paar ferme hakken. En waar sommige vrouwen het talent hebben om fluitend de marathon te lopen op sky high heels, is dat talent aan mij voorbijgegaan. Okay…. nóg 1 ijdele reden: ik voel me toch echt het lekkerst in een jurk als mijn benen zijn gekust door de zon. Je kent het wel: lekker bruin en met zo’n mooie bronzen gloed. En ach, nu we toch bezig zijn: eigenlijk vind ik mijn benen niet slank genoeg…

Pfffff. Ik schrijf dit en denk tegelijk: wat zeur ik toch? Waarom voel ik me gewoon niet heel lekker in een jurk?

Het gekke is, dat van alle ‘argumenten’ die ik net met je deelde, om in de zomer dus nauwelijks een jurk te dragen, ik in de winter eigenlijk ‘geen last’ heb. Zodra de kou in de lucht hangt, kies ik juist heel vaak jurkjes. In combinatie met een lekkere dikke panty, een paar stoere boots of juist een kekke platte schoen. En hey, dan voel ik me he-le-maal in mijn element. Ben en voel ik me Maggy.

‘Misschien is het wel zo dat je in de zomer gewoon minder vaak in de mood bent voor een jurk. En zou je eigenlijk iets moeten bedenken om wél in die mood te komen’, merkt Lisette ineens op.

Daarmee slaat ze de spijker op z’n kop. Want dat is het natuurlijk! Als ik de voor mij perfecte jurk aantrek, in mijn hakken glijd en m’n lippen rood kleur… WOW! Dan gebeurt er dus iets met mij. Voel ik me ineens op en top vrouwelijk. Elegant. Zelfverzekerd. On top of the world. Ready to shine. En dus ook heel erg Maggy. Mezelf dus.

Zo kan ik mijn jurk die ik droeg tijdens het Retail Jaarprijs Gala – waar ik die prachtige prijs ‘Beste winkel van Nederland’ won, waar ik nog steeds heel trots op ben – nog als de dag van gisteren herinneren. Hij was lang en zwart, gemaakt van Frans kant en had een enorme hoge zijsplit. Daaronder droeg ik knal, knál hoge pumps, die m’n voeten al pijn deden toen ze nog in de etalage stonden. Maar tjonge jonge! Wat voelde ik me geweldig toen ik daar op het podium stond en die prijs in ontvangst nam. Op dat moment wist ik overigens niet hoe snel ik die hakken uit moest gooien… om vervolgens met ons hele team te springen van blijheid. Op m’n blote voeten!

Moraal van mijn verhaal? Ga voor een mood en zoek daar de jurk bij die jou omhoog lift. Die je blij maakt. En je laat stralen als duizend zonnestralen. Bij MAGGY’S helpen we je graag met jouw zoektocht.

See you!

P.S. Zaterdag 22 april is het bij ons ‘IN THE MOOD FOR DRESSES DAY’. Een speciale dag om alle mooie jurken aan jou te laten zien. Van je aankoop (die prachtige jurk) kun je door fashion illustrator Anna Wijnands een schets laten maken die je mee naar huis krijgt. Haar werk kun je zien op www.annasillustrations.net en Instagram: @anna_wijnands. Kom zaterdag 22 april naar MAGGY’S, Anna is er van 13:00 t/m 17:00 uur.

Liefs,
Maggy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *