Het succes van MAGGY’S is te danken aan de inzet van ongelooflijk veel mensen. Daarom verdienen zij in ons verjaardags-jaar een spotlight-moment. Vandaag stellen we je voor aan Bianca, eindredacteur van EVA Magazine en projectleider EVA Evenementen.

Hoe lang kennen jullie elkaar al?

”Ik ben heel slecht in jaartallen, maar schat in dat het rond 2008/2009 was. Met EVA Magazine zijn we toen gestart met de rubriek ‘De kledingcoach’. Doel van de rubriek was dat lezeressen tips zouden krijgen van een kledingcoach. Het ging wel veel verder dan alleen stylingtips. Daarom matchten we zo goed met Maggy. Wij zoeken met EVA altijd naar inhoud en Maggy doet dat met MAGGY’S ook. Kleding is meer dan er alleen maar leuk of aantrekkelijk uitzien. Kleding doet wat met je. En sommige vrouwen kunnen daar wat extra hulp bij gebruiken. Meestal ging het om vrouwen die op kledinggebied een uitdaging hadden: veel afgevallen, heel lang waren, of juist heel klein. Maggy startte ook bijna altijd met de vraag wat ze mooi vonden aan zichzelf. Het aparte was dat veel vrouwen het heel moeilijk vonden om dat aan te geven. Daar ging Maggy dan op door. Op een hele mooie, respectvolle en empathische manier.”

Waarom bewonder je Maggy?

“Ze is een no-nonsense type, sterke persoonlijkheid en had op een gegeven moment een droom voor ogen, die ze is gaan volgen. Ze heeft al haar ziel en zaligheid in MAGGY’S gestopt en dat zie je terug. In alles. Ondernemen zit in haar bloed. Ze heeft ooit gezegd dat ze ook stoeptegels had kunnen verkopen. Gelukkig heeft ze voor kleding gekozen! Het mooie van Maggy is dat ze echt van mensen houdt. En uiteindelijk gaat het ook om ‘mensen’ in het leven: er van hart tot hart voor elkaar zijn en je verbonden voelen met anderen. Wat ik ook zo fijn vind is dat Maggy door haar succes niet zo’n verwaande mode-snob is geworden. Ze loopt niet naast haar schoenen. Blijft keihard werken. Verder weet ik dat ze veel meemaakt in haar leven. Ook hele moeilijke gebeurtenissen. Toch kiest ze altijd voor de hoop, de moed en ontvangt ze het leven.”

Wat vind je zo goed aan de winkel, aan MAGGY’S?

“Tijdens de rubriek kwam ik er elke maand, nu moet ik heel eerlijk bekennen dat ik er al een tijdje niet meer ben geweest. Dus Maggy: ik ga echt snel weer eens langskomen! Wat ik toen echt tof vond, is dat het een hele toegankelijke winkel is. Je voelt je er thuis als fashionista, én als vrouw die dat niet is, maar er wel leuk, verzorgd en trendy uit wilt zien. De mode loopt van uitbundig tot stylish verzorgd en van duur tot leuk betaalbaar. Kortom: een super leuke mix. Uiteraard mag Maggy’s team ook niet onbenoemd blijven. Zij zijn net zo gedreven en enthousiast als Maggy zelf. Ik vond het altijd heel prettig. Het was een soort thuiskomen, met lieve, warme mensen. Een soort familiegevoel.”

Kun je een mooie anekdote delen?

“Ik heb niet echt één heel duidelijk voorbeeld. Wat mij vooral is bijgebleven van die tijd is dat het zo bijzonder is geweest dat we elke keer zó dichtbij al die vrouwen mochten komen. Iemand met een minderwaardigheidscomplex, iemand die bijna geen geld had om rond te komen, iemand die zichzelf verwaarloosde, iemand die 25 kilo was afgevallen. En alle verhalen die erachter zaten. En die we via ‘De Kledingcoach’ een klein beetje het gevoel gaven dat ze er mogen zijn en inzicht hebben gegeven hoe kleding daarbij kan helpen.”

Wat wens je Maggy toe?

“Dat ze schoonheid mag blijven zien, de moed mag blijven houden om te blijven door-ontwikkelen en de verwondering blijft zien en voelen. Ze zei toen tegen mij: droom je dromen niet, maar leef ze en blijf dichtbij God. Het kan morgen zomaar voorbij zijn.”

Maggy over Bianca:

“Een warme, liefdevolle en oprechte vakvrouw. Ik denk met veel plezier terug aan onze intensieve samenwerking.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *