Parijs to do’s part 2
Inhoud

Deel 2 van onze to do’s in Parijs.
Hotel
Mama Shelter. Bijzondere, kunstzinnige inrichting door designer Philippe Starck. Let vooral ook op het plafond! Daar blijf je naar kijken. De kamers zijn zeer betaalbaar (vanaf € 90,-). Nadeel is wel dat het wat verder van het centrum af ligt. Perfect dus als je vaker in Parijs bent geweest en de stad eens van een andere kant wilt leren kennen. Tip: tegenover het hotel huur je een fiets voor een dagje cruisen.
Mama-Shelter-Paris_nov-2013_037-klein
 
kamermamashelter
Shoppen
Supermarkt La Grande Epicerie. Een supermarkt in onze shopping to do’s? Dat moet vast een foutje zijn, horen we je denken. Absoluut niet. Vergeet het beeld dat je van een supermarkt verwacht en stap binnen in een waar paradijs voor foodlovers. Struin langs de prachtige schappen en ervaar met eigen ogen hoe bijzonder, rijk en mooi voedsel toch eigenlijk is.
LaGrandeEpicerie
Lunch & brunch
Scones, cakes, vegetarische taarten, salades en heerlijke soepen. Dat is Rose Bakery in een notendop. Er zijn inmiddels drie vestigingen in Parijs. De eerste, aan de Rue des Martyrs, opende al in 2002 en zit sindsdien elke dag bomvol. Oké, er zijn maar 30 plaatsen, maar toch. Aan het roer staan de Engelse Rose Carrarini en haar Franse man Jean-Charles. Mis zeker de brunch in het weekend niet! Dan schuift tout Paris aan de houten tafels om te genieten van de verse, met de hand gemaakte ‘Britse’ delicatessen.
rose-bakery
Wine & Dine
Le Carmen (Rue Dupperé 34) is alleen al vanwege het majestueuze pand en de rijk gedecoreerde 19de-eeuwse inrichting een tip voor ons Little Black Paris Book. Het is gehuisvest in het barokke Hôtel Particulier, waar Bizet ooit zijn beroemde opera componeerde. Drink een cocktail aan de bar, nip aan een fijne wijn op de divan of ga voor een pittig mixje in de enorme vogelkooi.
le-Carmen
Cultuur & Relax
Palais de Tokyo. Dit fascinerende en innovatieve museum leidt je langs bekende en minder bekende hedendaagse kunstenaars. Laat je verrassen door experimentele installaties, moderne kunst en geniet ook zeker van het industriële gebouw. Na alle creativiteit – het museum is 22.000m2 groot – begrijpen we dat je na je bezoek echt even bij moet komen. Restaurant Monsieur Blue is daar heel geschikt voor. En dan heb je ook nog eens een indrukwekkend uitzicht op de Seine én de Eiffeltoren.
Een super tip voor de zondag is een middag doorbrengen in de tuin van Versailles. Dit buitenverblijf van Marie Antoinette en Koning Lodewijk de XVIe, de laatste koning van Frankrijk, staat bekend om haar oh zo mooie en onmetelijk grote tuin. Waan je even in de pracht en praal van de 17e eeuw, wandel door de tuinen ontspan van de hectiek van het drukke Parijs. Uiteraard kun je er ook een kijkje nemen in het paleis zelf. Versailles ligt buiten de stad, maar met de RER (kruising tussen trein en metro) ben je er zo.
Versailles-palace-Orangerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *