Het is zondagmiddag en ik bereid de training voor mijn team voor. Morgen begint het leven van ritme en regelmaat weer. Jongens naar school dus ‘s avonds op normale tijden naar bed, vakanties voorbij, normaal eten, minder alcohol en de start van een nieuw seizoen!

De afgelopen weken heb ik me – tussen de verbouwing door – volledig gefocust op de inkoop van voorjaar 2019. Elk moment dat ik niet onderweg was, wilde ik zoveel mogelijk in de winkel zijn. De eerste weken van een nieuw seizoen zijn altijd spannend voor me. Dan ben ik serieus nerveus wat de mening van mijn klanten is over de najaarscollecties die wij met zoveel liefde en aandacht inkochten. Ik wil dan zo graag weten wat klanten van de collectie vinden.

Kunnen ze de keuze van mijn inkoop waarderen? Klinkt stom he. Elk seizoen heb ik dat weer.

Afgelopen zaterdag was ik in de winkel aan het werk toen een klant aan me vroeg: “Mag, wat wordt de mode dit najaar?” Het was een jonge, modische vrouw die echt wel weet wat mode is. Ik schrok omdat ik het antwoord niet zo uit mijn mouw kon schudden. Ik bood haar een kop koffie aan zodat ik even bedenktijd had en schoof aan bij haar. Ik stelde de vraag terug: “Wat denk jij dat de mode gaat worden?”

Ze keek met haar koffie in het rond en benoemde feilloos de trends: “ruiten, warme kleuren, de mix van rood met oranje, groen in al haar gradaties, animalprints in combinatie met ruiten, vrouwelijke vormen, witte laarsjes, wollen jassen, oversized donsen jacks…..”

Mijn geconcentreerde gezicht veranderde op slag in een stralend gezicht. Een groter compliment had ze me niet kunnen geven. We werken namelijk als onze winkel dicht is (en ja, dat is soms ook tot heel laat ’s avonds) hard aan de presentatie van onze collecties. Zo mixen we de merken met elkaar zodat bijzondere kleurpaletten ontstaan. Dat doen we elke week met zoveel liefde en aandacht. En dus werd ik echt geraakt, blij en gelukkig dat mijn klant dat dus allemaal zag.

Het was voor haar zo duidelijk dat ik eigenlijk helemaal niets hoefde te vertellen over trends.

En toch blijven veel de vraag stellen: Wat is er in de mode? Wil je mijn mening weten? JIJ! Jij bent ‘in de mode’. Je bent “in” als je kiest wat bij jou past. En dan kom je uiteindelijk bij de kern van mijn overtuiging. Mode is dat waar jij je lekker in voelt, wat jij graag draagt en wat jouw persoonlijkheid laat stralen. Natuurlijk kan ik uren praten over trends, waar die vandaan komen en hoe ze vertaald worden.

Daar gaat het niet om; het gaat om jou!

Alle ingrediënten voor een heerlijk seizoen hangen te stralen in onze winkel. Ik nodig je van harte uit om te komen ontdekken, voelen, ervaren en vooral beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *