Ken je dat gevoel? Je wekker gaat, je komt met moeite je bed uit en als je de gordijnen openschuift zie je de druilerige buitenwereld. De bekende winterblues! Mocht je nu denken dat ik je vertel hoe je hiermee moet omgaan; stop dan nu met lezen. Wat ik wel kan is je één gouden begin-je-dag-beter-tip geven. Die heeft uiteraard alles te maken met kleding!

Tuurlijk kan ik je wat tips geven die mij helpen om mijn dag positief te starten. Stop bijvoorbeeld met de snoozeknop en heb geen oh-moet-ik-nu-al-opstaan-medelijden met jezelf! Gewoon je bed uit gaan en douchen! En nog één: bodylotion. Altijd bodylotion, ook al ziet niemand iets van mijn benen in de winter.

“Wat trek ik aan op deze druilerige dag?”

DOPAMINEDRESSING! Dopamine is een stofje dat je hersenen aanmaken en dat je een tevreden gevoel geeft. Je wordt er blij van. Dopaminedressing betekent dat je je op zo’n manier kleedt dat je stemming een positieve boost krijgt. Kleurrijke kleding heeft écht invloed op je humeur.

Een felle kleur dragen helpt om je zelfverzekerder te voelen. Het is natuurlijk geen garantie voor geluk, maar wel een duwtje in de positieve richting om van je winterblues af te komen. Maar ook mooie stoffen en stijl kunnen je stemming beïnvloeden. 

“Maar kleur is niets voor mij!”

Denk je dat kleur niet jouw ding is? Trek die gedachte eens in twijfel. Een volledig knalroze outfit of dessins met elkaar gecombineerd zijn inderdaad voor Paradijsvogels. Maar er is ook een middenweg: je kunt ook een “beetje” kleur toevoegen aan je outfit. Kies bijvoorbeeld een gekleurde trui of juist een blazer in een vrolijke kleur. De rest kun je prima neutraler houden; dat houdt je outfit in balans .

Maar zelfs als je houdt van donkere tinten, raad ik je aan om toch eens uit je comfortzone te stappen door te kiezen voor kleur. Pas gewoon eens een mooi item in een kleur, en kijk wat het met je doet. Het dragen van kleur zorgt er namelijk voor dat je dag een stuk blijer begint. En dat kunnen we allemaal wel gebruiken, gok ik zo.

En heb jij je dopaminedressing-items nog niet in de kast? Trek dan een sprintje naar onze winkel. Kleur blijft de komende seizoenen belangrijk, dus het is zeker de investering waard. We zien veel kleur in de trends van nu, maar zeker ook in de seizoenen die volgen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de mode in het hoge Noorden. Ook in Scandinavië, waar je meestal vooral neutrale tinten ziet, komt steeds meer kleur in het straatbeeld terug. Van kleurrijke items ga je dus hoe dan ook nog heel lang plezier hebben.

Kleur intregeren in je kast maar je weet niet waar je moet beginnen? Boek een gratis Personal Shopping sessie bij MAGGY’S en we helpen je kleur en vooral geluk terug te brengen in je wardrobe.

Meer lezen over ‘dopaminedressing’ of de fun van kleurrijk kleden? Lees dan een ‘The Little Book of Colour’ van Karen Haller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *