We gaan alweer richting het nieuwe seizoen! En dat betekent: kinderen weer naar school, studenten terug de collegebanken in, en wij weer aan het werk. Ons nieuwste fashion statement sluit perfect aan bij dit ‘terug naar school’-gevoel’. Het is tijd voor de Book Smart-look!  

Geen trend…

Voor ik de Book Smart-look aan je uitleg, vertel ik graag nog eventjes hoe het precies zit met onze fashion statements. Want misschien denk je nu wel: da’s gewoon een ander woord voor trends. Maar dat is het dus níet! 

Bij Maggy’s volgen we namelijk geen trends, maar kiezen we heel bewust voor stijl. Trends zijn vluchtig, maar stijl blijft. Trends worden namelijk heel bewust gecreëerd door de mode-industrie om te hypen. Doordat veel mensen het dragen, herkennen anderen de trend. En door een psychologisch fenomeen dat we spiegelen noemen, zorgt die herkenning er weer voor dat je het zelf óók wil dragen. Maar het is dus een tijdelijke hype. Volgend seizoen is er weer een andere trend, en willen mensen díe trend weer volgen. Dat leidt tot verspilling en daar weigeren we bij Maggy’s aan mee te werken.

… maar een fashion statement!

Daarom werken wij niet met trends, maar met fashion statements. Dat is een specifieke look die je draagt om een ​​gedurfd, individueel statement te maken over jouw persoonlijke stijl of identiteit. Het kan een kledingstuk, look of zelfs een accessoire zijn. En het is alleen bedoeld om jouw persoonlijkheid te versterken. En – voor wie  durft – om op te vallen! 

Book Smart: hockeygirl meets streetstyle

Ik kan deze stijl het beste omschrijven als ‘hockeygirl meets streetstyle’. 

Netjes met een brutale twist. 

Klassiek, maar zonder jezelf té serieus te nemen. 

Denk bombers en blazers, ruiten en strepen. Denk cool én een tikkie kak. 

Een paar tipjes van de sluier:

  • Grote sneakers en sokken onder een plooirok. (Ja ladies, de plooirok is terug en je wil hem! 🤩)
  • Een oversize twinset op een wijde broek
  • Musthave bombers met jeans, met een shawltje erbij om het iets minder stoer te maken

Kernwoorden van de Book Smart-look: 

BOMBER – CHECKS – STRIPES – JEANS – BLAZER – LAYERS – COOL & en een beetje “KAK”

Maar laat je vooral gewoon lekker inspireren door de foto’s!

Klassiekers hergebruiken

Belangrijk in Maggy’s filosofie: het hoeft niet allemaal nieuw. Natuurlijk vinden we het tof als je bij ons nieuwe items komt shoppen! Maar denk altijd eerst goed na over je garderobe. Heb je al mooie basisitems in je kast hangen die je nu kunt combineren met Book Smart-items? Kun je een goede jeans of een wit overhemd matchen met een nieuw element? Echte klassiekers kun je prima hergebruiken en met een nieuw shirt, shawltje, of blazer een nieuwe preppy touch geven. 

Sterker nog: kom je bij ons shoppen, dan mag je altijd een mooi basisitem meenemen zodat onze Mooimakers hier mooie combinaties bij kunnen zoeken!

Kom je langs op 8 september?

En? Ben je geïnspireerd door dit blog? Zie jij jezelf al helemaal lopen in de Book Smart-look, en verwacht je dat een ander fashion statement beter bij je past? In beide gevallen nodigen we je heel graag uit voor Maggy’s open dag op vrijdag 8 september! 

Van 13.30 uur tot 17.00 geven wij het podium aan 2 stralende modellen die je inspireren met onze nieuwe collecties én nieuwe merken. 

En natuurlijk vertellen mijn mooimakers en ik je van alles over onze keuzes en combinaties.
Bij een feestje horen bubbels & bites én natuurlijk heel veel gezelligheid. We vinden het dus leuk als jij erbij bent!

Laat je even weten of je komt? 

Ik ben er graag bij op 8 september

(PS. Liever persoonlijke aandacht? Kan ook! Maak dan een afspraak voor gratis personal shopping, zodat onze Mooimakers alle tijd voor je hebben!)

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Een reactie op “Book Smart: klassiek zónder jezelf te serieus te nemen

  1. Emilie zegt:

    Wat goed, dat je op deze wijze hergebruik, creativiteit, milieubewustzijn, stimuleren eigen smaak en……het zelfvertrouwen in jezelf stimuleert.
    Dank voor jullie inspirerende tips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *