Zoals ik in mijn blog over inpakstress schreef, gingen Wouter en ik dit jaar voor het eerst niet kamperen in ons geliefde Italië. In plaats daarvan vlogen we naar Ibiza. En eerlijk is eerlijk: ik had nogal wat vooroordelen over Ibiza. Maar.. die zijn allemaal weg! We hebben volop genoten van heerlijk eten en met vrienden het eiland rondtoeren. 

En wat ik van tevoren niet had verwacht: ik heb genoten van de kleding op dat eiland. 

Er heerst daar echt een andere kleding-vibe. Een genot om naar te kijken! En ik vertel je graag waarom.

In of uit de mode? Who cares?

Als je me nu vraagt waar ik zo van heb genoten? Dan is dat van het feit dat iedere vrouw een paradijsvogel is en dat ook uitdraagt. 

Op Ibiza gelden geen regels voor wat in is en wat uit is. Iedere vrouw heeft haar eigen stijl en draagt die vol zelfvertrouwen uit. 

Niemand draait zich om als je er anders uit ziet dan de norm die je in Nederland soms voelt. Elke vrouw draagt gewoon wat ze wil. Geen regels. Aantrekken en combineren wat jij leuk vindt en wat past bij je persoonlijkheid. 

Kleding is op Ibiza een soort expressie van je identiteit en vrijheid die je aan anderen kunt laten zien.

In Nederland volgen we graag trends en regeltjes

In Nederland lijken we die vrijheid veel minder te voelen. We laten ons vaak tegenhouden door alle regels en trends die ons worden opgelegd door tijdschriften en grote merken.

En natuurlijk: je hóeft deze trends en regels niet op te volgen. Maar de meeste vrouwen voelen toch een bepaalde druk vanuit de maatschappij. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ is voor veel Nederlanders nog steeds de norm. En buiten de groep vallen, dat wil (bijna) niemand. Daarom proberen we vaak toch eruit te zien zoals anderen. En dus dragen we het liefst wat andere vrouwen dragen. 

Maar dat is zo jammer!

Ik vond het altijd al jammer dat zoveel vrouwen het liefst hetzelfde aan willen als hun buurvrouw. Bij Maggy’s zeggen we niet voor niets: we doen niet aan trends, we doen aan stijl. Wees niet hetzelfde als een ander, maar creëer een eigen stijl, die past bij jou! 

In Ibiza werd dit gevoel weer sterk bevestigd.

Iets dragen wat niemand heeft is juist iets om iemand voor te bewonderen. En om diegene ermee te complimenteren. 

You do you! Wees vooral gewoon jezelf

Mijn advies? Neem de ‘trends’ voor het komend seizoen met een korreltje zout. Investeer liever in een eigen stijl dan in alle hippe en vaak kortdurende trends. En kies vooral voor kleren die passen bij jouzelf! Trends zijn mooi ter inspiratie en om eens iets nieuws uit te proberen. Maar wees vooral gewoon je mooie zelf. Wedden dat je je dan een stuk mooier en zelfverzekerder voelt?

Heb je je eigen stijl nog niet echt gevonden? Volg je meestal maar gewoon de trends? Dan nodig ik je heel graag uit om langs te komen in onze winkel. Onze Mooimakers pikken zó de kleding eruit die écht bij je past. En het leuke is: dat kun je dan ook nog jaren doordragen, want in tegenstelling tot een trend, raakt stijl nóóit uit de mode. 

Kom lekker langs, of maak een afspraak voor gratis personal shopping

En mocht je nog op vakantie gaan; de laatste week van onze sale gaat in. Dat betekent de hele zomercollectie nu met 70% korting. Er zijn nog enorm veel mooie zomerparels, dus kom gezellig langs!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Een reactie op “Ibiza-vibes in je outfit: dat zouden Nederlanders veel meer mogen doen!

  1. Anita Bos Kroonenberg zegt:

    Lieve maggy ibiza is idd geweldig ik ben dan meer het noorder type rustig prachtige natuur mooie baaien en de hippies geweldig.
    Ik zelf heb altijd wel mijn eigen stijl wat kleding betreft en dat is wel een beetje ibiza.
    Als jullie wat van deze stijl ook gaan verkopen zou ik dat geweldig vinden😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *