Ieder gezin heeft zo zijn eigen tradities en rituelen. Een ritueel dat ik al jaren gebruik zowel thuis als binnen ons bedrijf, is het ‘rondje van dankbaarheid’. Ik geloof in de kracht van dankbaar zijn en dat ook uitspreken. “Waar ben jij dankbaar voor?”, is een vraag die ik dan af en toe stel. Een vraag die verrassend mooie gesprekken oplevert over dankbaarheid voor kleine dingen waar je niet altijd bij stilstaat.

Een vraag met grote impact

Afgelopen december vierden we feest met ons team, er was namelijk veel om te vieren. Een gouden avond met eenvoudig geluk. En ja, het ‘rondje van dankbaarheid’ was er ook. Gouden momenten: de één deelt haar dankbaarheid met een traan, de ander met een mooie herinnering, weer een ander met een anekdote. Het was mooi om te zien wat voor impact die woorden van dankbaarheid op ons als team hadden. Ik was even stil, onder de indruk en geraakt. Dankbaarheid uitspreken heeft duidelijk impact op jou, maar ook een ander. En die impact is soms belangrijker dan we denken.

Mijn dankbaarheid

Daarom wil ik nu, aan het einde van dit jaar, even stilstaan om mijn rondje van dankbaarheid met jullie te delen.

Ik vind het niet meer vanzelfsprekend dat ik gezond ben, en dat ik elke dag thuis mag komen waar 3 fantastische mannen op me wachten. Ik ben dankbaar voor mijn lieve familie, en voor mijn dierbare vriendinnen die er onvoorwaardelijk voor me zijn.

Ik ben dankbaar voor zoveel lieve klanten. Klanten die al jaren bij ons komen, en ook enorm veel nieuwe klanten.

Ik vind het niet vanzelfsprekend dat jullie naar ons toe komen. Ik ben dankbaar voor de mooie gesprekken die ik met jullie heb en voor het vertrouwen dat jullie ons geven. Dit jaar boekten jullie een recordaantal afspraken voor personal shopping. En ook het aantal inschrijvingen voor onze inspiratiemails steeg naar een hoogtepunt. Dat is toch bijzonder?!

We creëerden MAGGY’S Members en maakten nieuwe, kleinere events omdat ik voelde dat die persoonlijke aandacht zo goed bij ons past. Hoe gaaf dat jullie dit dan ook direct omarmen en waarderen!

Zo kan ik nog wel tig A4’tjes volschrijven met dingen en mensen waar ik dankbaar voor ben. Maar – last but not least – wie in elk geval niet in dit overzicht mogen ontbreken, zijn de mooimakers in mijn team. Ik ben zó intens dankbaar voor mijn team sterke meiden, die elke dag met zoveel passie op de vloer staan en er álles aan doen om onze klanten te laten stralen. Meiden met hart voor ons bedrijf en liefde voor onze klant.

Dank jullie wel! 💗

Waar ben jij blij mee of dankbaar voor?

Gebruik deze dagen voor kerst eens om daarover na te denken. En tel je zegeningen. Of zoals de Engelsen zo mooi zeggen: count your blessings. Sta hier eens bij stil, laat alles wat je hebt om dankbaar voor te zijn goed tot je doordringen en – nog mooier! – deel het met de mensen om je heen. De eerste keer voelt het misschien een beetje akward. Maar echt, het is zo gaaf, en het doet je beseffen hoe rijk je bent.

Ik wens je mooie, gezellige en vooral liefdevolle dagen toe, waarop je meer dan ooit beseft hoeveel je hebt om dankbaar voor te zijn.

En als je alleen bent of zorgen of verdriet kent, weet dan: je kunt je misschien eenzaam voelen, maar je bent nooit alleen!

Liefs,
Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

3 reacties op “Mijn favoriete decemberritueel

  1. Marion leenards zegt:

    Waar ik dankbaar voor ben zijn vele dingen.
    Dat wij mijn man en ik gelukkig gezond zijn en fijn wonen met ons hondje lieve vrienden en familie heb en ook blij ben dat ik af en toe iets moois kan scoren bij mijn favoriete winkel Maggy’s.
    Liefs Marion

  2. Marijke Bos zegt:

    Bijzonder om te lezen. Het doet me goed. De laatste dagen voel ik het intense gemis van mijn man.
    Toch ben ik ook dankbaar voor alles wat we samen hebben meegemaakt en waar we van hebben genoten.
    En voel ik naast het gemis vooral ook de liefde.
    Dankbaar voor deze mail om weer te voelen wat mooi en fijn is in het leven en te genieten van mijn kinderen en kleinkinderen en lieve mensen om me heen.
    Lieve groet,
    Marijke

  3. Tonny Van Noordenburg zegt:

    Ik ben blij me5 de familie en vrienden om mij heen.Die steunen mij al bijna 5 jaar na het overlijden van Ben.ook klein3 dingen zoals vaak op vrijdag een kopje koffie bij Maggy en de wandeling met mijn hondje .Ik wens jullie hele gezellige en fijn3 dagen knuffel van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *