De vraag die me dagelijks zeker 10 keer gesteld wordt. Lief, medelevend en oprecht. En ik kan vanuit het diepst van mijn hart zeggen: het gaat nu goed! Nu? Ja nu, want de afgelopen weken waren voor mij, net als voor de hele wereld, intensieve, moeilijke en zakelijk ook angstige weken.

Geen yogamatjes en online seminars

Inmiddels weten we dat we niet meer om de corona crisis heen kunnen. Dat is éen ding dat zeker is. Ik lees berichten van mensen die kansen zien door de maatschappelijke ontregeling die het coronavirus brengt. Ik zie zelfs teksten als “de corona crisis haalt het beste in me naar boven”. 

Maar wat als deze crisis nou even niet het beste in je naar boven haalt? Ik heb geen tijd gehad om tot bezinning te komen, op een yogamatje te mediteren of een inspirerend seminar online te volgen. Ik was druk met besluiten nemen en proberen de gevolgen van mijn beslissingen te overzien.

Wat is wijsheid?

Ik maakte me ook zorgen. Doe ik er goed aan om mijn winkel te sluiten? Hoe moet dat met mijn nieuwe collectie die net binnen en betaald is? En de zomercollecties kan ik die nog binnen laten komen? Aan de ene kant zegt de minister-president dat we allemaal thuis moeten blijven. Aan de andere kant roept Mona Keizer op dat we vooral moeten blijven winkelen. Wat is voor mij -en voor ons- dan wijsheid? Ik heb tijd nodig om na te denken en manieren te vinden om de veiligheid van mijn klanten en mijn team te waarborgen”.

Ik denk dat veel mensen de afgelopen tijd angst hebben gevoeld. Maar wie loopt er nu te koop met zijn kwetsbaarheid, paniek en verdriet. Ik heb besloten dat wél te doen. Daarom wil ik mijn gevoelens met je delen en mijn hart laten spreken. Als ik echt uitspreek wat ik voel dan zeg ik niet dat de crisis mij iets moois brengt.

Ik wil juist nu een pleidooi houden voor het delen van emoties, tranen, angst die je soms voelt, de twijfel die je kunt hebben. Een pleidooi om onze emoties uit te durven spreken en niet zomaar te zeggen “het gaat goed”. Soms gaat het namelijk helemaal niet goed. Ik ben van mening dat we dat uit moeten durven spreken, dat je mag zeggen wat je echt voelt. Ik durf nu te zeggen dat het fijn is als je je tranen kunt laten gaan en als je je niet groter voor hoeft te doen dan dat je bent.

Je kwetsbaarheid en verdriet de ruimte geven is een verademing. Het gaf mij ruimte en rust. Het werkte helend en herstelde mijn geloof.

Vechtlust en geloof

Klinkt een beetje psychologisch misschien deze blog hè?! Maar ik had echt de behoefte om het met je te delen. Om je te laten weten dat er na tranen en angst ook weer vechtlust en geloof ontstaat – ik weet niet of het bij een ondernemer hoort – maar dat is wel wat er de afgelopen weken met mij gebeurd is.

Dus brengt de crisis me toch iets moois? Ja; het laat me ervaren wat ik diep van binnen wist; je hoeft niet altijd controle over het leven te hebben. En soms moet je ergens dwars doorheen om diep van binnen wijsheid te ontvangen!

Liefs, 

Maggy

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

20 reacties op “Hoe gaat het met je Mag?

 1. Marrie van Halt zegt:

  Lieve Maggy,

  Wat oprecht en wat goed dat je dit deelt. Het raakt me heel diep.
  Veel liefs en sterkte met al je beslissingen

  • Truus van Bruchem zegt:

   Mooi Maggi, het leven is niet altijd leuk en we zitten allemaal nu in hetzelfde schuitje en bij velen zijn er grote zorgen. Samen optrekken is dan ook, samen lachen, maar vooral ook samen huilen. Anders heb je niets aan elkaar!!! Goed, dat je jouw kwetsbaarheid laat zien. Succes met alles en hopelijk komt er ook weer de tijd om heerlijk te lachen! Succes, ook voor je personeel en graag tot ziens!!???

 2. Ingrid van Eijkel zegt:

  Mooi verwoord..kwetsbaar maar ook zo enorm sterk! Voor mij persoonlijk een gevoel van herkenning en erkenning van alle emoties / gedachten die mij heen en weer slingeren! Dank je wel Maggy!

  • Tiny Willigenburg zegt:

   Het is inderdaad een tijd van heel veel onzekerheid en angst die een hoop mensen wegstoppen achter een glimlach.Heel veel sterkte toegewenst voor iedereen Tiny

 3. Alexandra zegt:

  Hi Maggie, mooi gesproken. Ik laat mijn gevoelens ook duidelijk merken. Het leven nu is een roller coaster. Some days good, some days bad. Gelukkig heb ik lieve mensen om mij heen die vertrouwen in mij hebben. Want dat ben ikzelf soms kwijt. Liefs en sterkte, Alexandra

  • Barbara Kalkmam zegt:

   Pfffff. Ja voor heel veel ondernemers is het niet effe lekker thuis opknappen en opruimen. Maar juist nog harder werken met ………………. respect voor je keuzes. Je bent een mooi mens! Puur en oprecht een doorzetter! ??

 4. Helma Bouman zegt:

  Jeetje Maggy, wat prachtig gezegd.
  En knap om je kwetsbaar op te stellen.
  Zouden we allemaal meer moeten doen!
  Dan zou ons leven er zeker anders uit gaan zien.

  • Gerie zegt:

   Hoi Maggy

   Hoi Maggy

   Wat mooi en bijzonder geschreven.
   Ik heb in deze tijd vaak aan jullie allemaal gedacht, gelukkig is de winkel weer open
   En ik hoop oprecht dat iedereen weer naar jullie winkel toekomt en je steun mag ervaren.

   • Maggy zegt:

    Lieve Gerie,

    We ervaren zoveel steun en ook zoveel liefde; alleen zo’n bericht als dit geeft al weer een glimlach!

    Dank en tot snel!

    Liefs
    Maggy

 5. Tonny van Noordenburg zegt:

  Zo mooi alles gezegt het is een rot tijd wat gaat het worden waar gaan wij heen hoe lang nog zo onzeker voor jou als zakenvrouw die voor iedereen het beste voor heeft en je hebt ook nog je moeder een grote zorg . Ik denken bid ook voor jou en je gezin

 6. Anja van Weenen zegt:

  Wat een oprecht mens ben jij toch, erg mooi hoe jij dit verwoord en zo is het!!!
  Jouw kracht en liefde voor jouw team, wat ook voelt als familie, jouw klanten, jouw dierbare familie die het allerbelangrijkste is,
  gaat het van de angst en onzekerheid overwinnen,
  want de kracht en de Liefde zijn de sterkste ❤️!

 7. Henriëtta van Heerde zegt:

  Zoals je het beschrijft is precies zoals het is. Ook heb ik als modeondernemer dezelfde gevoelens. De ene dag kan ik er beter tegen als de andere dag. Het gaat met ups en downs. Als er aan mij gevraagd wordt hoe het gaat heb ik er heel veel moeite mee om daar antwoordt op te geven. Er zijn mensen die denken dat er in de modewinkels niets aan de hand is en er gewoon normaal verkocht wordt. Ben een heel positief ingestelde vrouw en dat helpt mij door deze crisis heen, ook als ik mindere dagen heb. We moeten de moed erin houden.

 8. Maria Groen zegt:

  Lieve Maggy, ik wens je alle goeds voor de toekomst. Ik zou heel graag weer een nieuwe outfit komen kopen maar ik ben door wat onzekerheden gedwongen nog even te wachten. Ik zal de dag prijzen dat ik bij jou weer een kopje cappuccino zit te drinken! Hou vol!

 9. Eiline zegt:

  Eens, maggy! Blijven praten met elkaar en ook je zorgen durven delen, helpt echt. We hebben niets aan mooie verhalen als ze niet echt zijn. Dat maakt het alleen maar moeilijker om elkaar te kunnen her- en erkennen en vooral ook te kunnen steunen. Hou vol! Groet, eiline

 10. Joke Aalten zegt:

  Hoi Maggy,

  Dank je wel voor deze blog. Enorm herkenbaar. Wij hebben ook twee kledingzaken en het geeft troost om dit van jou te lezen. Ik wens je veel moed en kracht toe. Lieve groet, Joke

 11. Elisa zegt:

  Kwetsbaar is heel krachtig. Heel mooi en dank voor de moed om dit te delen! Ik kende je winkel niet, maar door deze crisis en de post kom je regelmatig langs. Veel sterkte en ?
  Liefs Elisa

 12. Hester Koopman zegt:

  Wat mooi dat je jezelf zo open stelt, ik denk dat dat ook als steun werkt voor heel veel andere mensen.
  Veel sterkte en kracht wens ik je toe met alles wat er op je af komt.
  Liefs, Hester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *